Connect with us

Kisah

Lelaki Mening’gal Dunia Ketika Membaca Al-Quran Di Ruang Solat Masjid, Arwah Mening’gal Dalam Keadaan Terbaring Kaku Menghadap Kiblat

Avatar of kidin

Published

on

iu7uf

Lelaki Mening’gal Dunia Ketika Membaca Al-Quran Di Ruang Solat Masjid, Arwah Mening’gal Dalam Keadaan Terbaring Kaku Menghadap Kiblat

Sungai Petani, Abdul Wahab Mat Noh, 54 tahun, yang meni.nggaI dunia di ruang s0lat masjid terba.bit selepas s0lat Subuh. “Ar.wh terba.ring ka.ku mengh4dap kibIat se0lah-0lah tahu dia akan pergi buat seIamanya,”

Dalam kej.dian jam 7 pagi, tukang kebun sebuah sek0lah di sini itu ditemukan meni.nggaI dunia dalam keadaan terba.ring ketika membaca aI-Quran di ruang s0lat masjid berkenaan.

Menurut Azizan, dia dimaklu.mkan kej.dian itu selepas selesai mengimamkan s0lat Subuh apabila diberitahu ada jemaah tak se.darkan diri.

“Saya kemudian melihat dengan lebih dekat, jemaah berkenaan ialah arwh Abdul Wahab dan ketika itu saya sudah menges.y4ki ar.wh meni.nggaI dunia.

“Melihatkan keadaan jen4.zahnya ketika itu memang terasa wajah ar.wh sangat tenang dan sejuk mata memandang,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Bercerita lanjut keperiba.dian arwh s0lat dan juga menghadiri kuliah dan disifatkan sebagai se0rang yang sangat baik hati.

“Sepanjang mengenaIinya, arw.ah memang se0rang yang bagus serta tidak mempunyai masa.Iah dengan sesiapa dan tidak pernah saya melihatnya mem4.rahi 0rang.

“Bagi saya, ar.wh adalah se0rang yang mempunyai ramai kawan dan mudah disenangi 0rang, selain tiada mu.suh,” katanya.

Katanya, sehari sebelum itu dia semp4t berbual dengan arwh, namun tiada seb4rang petanda ga.njil atau pe.lik yang ditunjukkan.

Jen4 zah Abdul Wahab dikebu.mikan selepas s0lat Isyak di Tanah Perku.bvran Islam Masjid Nurul Hasanah Bukit Kechil Simp0r, Tikam Batu, semalam.

UCAPAN TAKZlAH WARGAMAYA:

nn9

nn10

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah.

Sumber : hm / majalah-utusan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU