Connect with us

Kisah

Jasad Jenazah Berbau Wangi Bila Ku’burnya Digali Selepas 13 Tahun, Semasa Hayatnya, Almarhumah Telah Membangunkan Serta Mengusahakan Sekolah Agama, Madrasah Tahfiz Dan Pesantren (video)

Avatar of kidin

Published

on

diwnba8ur

Jasad Jenazah Berbau Wangi Bila Ku’burnya Digali Selepas 13 Tahun, Semasa Hayatnya, Almarhumah Telah Membangunkan Serta Mengusahakan Sekolah Agama, Madrasah Tahfiz Dan Pesantren (video)

Setelah 13 tahun dikebumi, jasad jen4zah masih utuh dan berbau wangi apabila kubvrnya digaIi. Inilah bukti Kebesaran Allah untuk sekalian umatNya tentang penemuan menggemparkan, ikuti video lengkap dan kisahnya.

Jenazah berbau wangi bila ku’burnya digali selepas 13 tahun

Kejadian berlaku di Desa Adi Jaya Tebing Tinggi Tungkal Ulu Jambi, proses menggali kubur yang berusia 13 tahun untuk m4yatnya di tanam semula berdekatan dengan ku bur suaminya yang berada di Jakarta.. Berdasarkan Musyawarah, Keluarga Almarhumah, ku bur di gali semula untuk dipindahkan bersebelahan dengan Makam Almarhum Suaminya.

Menurutnya lagi Persediaan dibuat sekadar membawa kotak bersaiz 1 meter pesegi untuk mengisi tulang belulang, kerana semestinya m4yat akan mereput setelah 13 tahun ditanam. Rupanya keadaan m4yat sebaliknya, tubuh badannya sempurna dan lembut seperti baru dikebumikan malahan mengeluarkan bau yg sangat wangi.

2365 243x300 1

2364 243x300 1

Kain kapanya tidak rosak sama sekali hanya kotor dengan tanah, papan liang lahad pun berkeadaan baik.. Suasana persekitaran redup dan didatangi angin sepoi² bahasa… SUBHANALLAH..

2363 300x218 1

2362 300x219 1

Menurut warga setempat, semasa hayatnya, Almarhumah telah membangunkan serta mengusahakan Sekolah Agama, madrasah Tahfiz dan pesantren yang kini pelajarnya sangat ramai..Semoga pembaca dan penonton semua dapat mengambil Ibrah dan mendapatkan husnul khatimah seperti Almarhumah….

Video:

 

Sumber : lakarmedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU