Connect with us

Kisah

Gadis ini tak kisah sekiranya menerima nilai RM500 sebagai wang hantaran untuk majlis pernikahannya, namun gadis ini meletakkan beberapa syarat untuk calon suaminya

Avatar of kidin

Published

on

kwdjsNVs

Gadis ini tak kisah sekiranya menerima nilai RM500 sebagai wang hantaran untuk majlis pernikahannya, namun gadis ini meletakkan beberapa syarat untuk calon suaminya

Wang hantaran Kalau jumlah setinggi langit, agak ‘sakit’ bagi si lelaki untuk mengumpulnya. Soal wang hantaran menjadi antara perbincangan kedua-dua belah pihak Sebelum berkahwin supaya boleh mencapai kata sepakat.

Mungkin tidak mahu membebankan bakal suami, seorang gadis ini menyatakan ‘okey’ sahaja sekiranya menerima nilai RM500 sebagai wang hantaran untuk majlis pernikahannya.

Menerusi sebuah video di platoform TikTok, bagaimanapun Alyaa Azlan meletakkan beberapa syarat untuk calon suaminya bagi memenuhi kriteria yang diinginkan.

Menulis kapsyen pada video, gadis berasal dari Kelantan itu antaranya mahu seorang bakal suami yang menjaga solat, bertanggungjawab dalam memberi nafkah serta tidak mempunyai personaliti panas baran.

Hantaran RM500 pun ok, tapi…

r

Video berdurasi 19 saat tersebut meraih 1.2 juta tontonan dan hampir 6,000 komen warganet yang tertarik untuk berkongsi pendapat masing-masing.

Selain mendoakan Alyaa agar dipertemukan jodoh yang baik. Nitizen terutamanya kaum lelaki meluahkan rasa ‘lega’ kerana masih terdapat wanita yang tidak keterlaluan dalam menetapkan nilai wang hantaran.

r5

 

r6

r7

Sumber: TikTok nleliyyy

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU