Connect with us

Kisah

Dua beradik lelaki yang hilang di hutan hujan Amazon selama empat minggu berjaya ditemui semula dalam keadaan masih hidup namun badan mereka sangat kurus

Avatar of kidin

Published

on

8iu7yfv

Dua beradik lelaki yang hilang di hutan hujan Amazon selama empat minggu berjaya ditemui semula dalam keadaan masih hidup namun badan mereka sangat kurus

Dua beradik lelaki yang hilang di hutan hujan Amazon selama empat minggu berjaya ditemui semula dalam keadaan masih hidup namun badan mereka kurus kering dengan kesan melecet pada kulit.

Bagaimanapun, pada malam Selasa lalu, seorang pemotong pokok berjaya menemui dua kanak-kanak ini apabila salah seorang daripada mereka menjerit apabila mendengar bunyi gergaji rantainya.

Lelaki itu mendapati dua budak lelaki itu terbaring di atas permukaan hutan dalam keadaan lapar dan badan mereka kurus kering dengan kesan melecet pada kulit.

missing boys2 600x880 2 205x300 1

Ketika pasukan penyelamat membawa Glauco dan Gleison bertemu keluarga, kanak-kanak tersebut memberitahu ibu bapa mereka bahawa mereka tidak makan apa-apa semasa hilang dan terselamat hanya dengan meminum air hujan.

“Keadaan fizikal anak-anak saya sangat menyayat hati tetapi saya sangat bersyukur kerana mereka masih hidup,” kata bapa m4ngsa, Claudionor Ribeiro Ferreira.

iuyyuv8u

Glauco dan Gleison kemudiannya dibawa ke hospital di Manicoré di mana mereka diberi rawatan kerana mengalami kekurangan zat makanan yang teruk, dehidrasi dan kulit melecet sebelum diterbangkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) sebuah hospital lain di di ibu negeri Amazonas, Manaus.

Sumber: kosmo

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU