Connect with us

INFO

Digelar Jejaka “sampah ikat tepi” tular di media sosial. komen netizen bagus dijadikan bakal suami.

Avatar of majalahilmu

Published

on

Digelar Jejaka sampah ikat tepi tular di media sosial. komen netizen bagus dijadikan bakal suami.

Digelar Jejaka “sampah ikat tepi” tular di media sosial. komen netizen bagus dijadikan bakal suami.

Tular hangat di media sosial sekeping gambar jejaka lelaki menyangkut bekas minuman di bahagian gelung tali pinggangnya itu menjadi tular di media sosial.

Saya tak jumpa tong sampah. Jadi saya sangkutkan sampah di seluar terlebih dulu berikutan mahu memilih baju,” kata Fadhli Tajuddin, 25.

Fadhli berkata, dia tidak tahu gambarnya itu dirakam ketika sedang memilih baju di sebuah gerai pakaian terpakai di Tamu (Pasar Minggu) Kundasang, Sabah, Jumaat lalu.

“Sepupu bernama Anil Adam yang rakam gambar itu tanpa pengetahuan saya dan memuat naik di laman Twitternya.

“Saya hanya mengetahui apabila tersebar berita tersebut di group Whatsapp yang memberitahu gambar saya itu menjadi tular di media sosial page siakap keli sejak semalam.

“Bagi saya perkara itu biasa saja sebab sudah menjadi tanggungjawab untuk kita menjaga kebersihan tidak kira di mana saja kita berada, lebih-lebih lagi ingin menjadikan Kundasang tempat lahirnya itu bersih indah.

Penuntut Universiti Teknologi MARA (UiTM) cawangan Sabah dalam Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Pemasaran), berkata dia tidak kisah dengan penularan gambarnya itu, namun gembira apabila ia membawa mesej positif.

Fadhli yang turut bergiat aktif dalam aktiviti sukarelawan mengutip sisa buangan di persisiran pantai turut berkata, penyediaan tong sampah di beberapa kawasan di Kundasang agak terhad.

“Jadi saya harap pihak berwajib dapat menyediakan lebih banyak tong sampah supaya orang ramai tidak membuang sampah merata-rata,” katanya yang turut bergiat aktif dalam Kelab Nulu Tinorindak Kundasang dan pencinta alam sekitar.

Rata-rata netizen memuji tindakannya itu yang memilih untuk menggantung sampah itu terlebih dulu daripada buang di merata-rata tempat. Dan ada jua tidak ketingalan meningalkan komen manja “bagus dijadikan bakal suami’.

pic 1

Apa-apa pun editor majalah ilmu berbangga anak muda yang prihatin terhadap alam sekitar.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Majalah Ilmu

 

 

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU