Connect with us

KESIHATAN

Daun Durian Belanda Paling Kuat Melawan Penyaa kit K4nser

Avatar of majalahilmu

Published

on

Daun Durian Belanda Paling Kuat Melawan Penyaa kit K4nser

Daun Durian Belanda Paling Kuat Melawan Penyaa kit K4nser

Tahukah anda durian belanda adalah buah-buahan yang senang di tanam dan cepat berbuah, anggaran lebih kurang 2-3 tahun dah mula berbuah. Manakala daun durian belanda ialah pencegah dan penawar kanss er paling kuat. Saya sudahpun menanam beberapa pokok di kebun dan belakang rumah. anda bila lagi?

Berikut adalah 7 khasiat dan manfaat daun durian belanda.

1. Mencegah Dan Mengubati Kann ser

Ambil 10 helai daun durian belanda yang sudah tua tapi sihat dan tidak dijang kiti pen yakit. Kemudian rebuslah dengan 3 gelas air yang bersih. Tunggu sehingga mendidih dan surut sehingga menjadi segelas air sahaja. Minum air yang di masak tadi sebanyak dua kali sehari, selama dua minggu atau sehingga kanss er yang dihidapi itu semakin sembuh.

2. Merawat Saa kit Pinggang

Ambillah 20 helai daun durian belanda. Kemudian rebus dengan sukatan 5 gelas air. Biarkan sehingga mendidih dan tinggal sebanyak 3 gelas sahaja. Setelah itu, minumlah ¾ gelas air rebusan tersebut sekali sehari. Amalkan sehingga sakk it pinggang sembuh.

3. Menguatkan Daya Ketahanan Tubuh Badan (Imun Sistem)

Khasiat daun durian belanda juga mampu menguatkan daya ketahanan tubuh badan. Ambil 5 helai daun durian belanda. Rebus dengan sukatan 4 gelas air. Biarkan mendidih dan biarkan sehingga menjadi 1 gelas. Amalkan meminum sekali dalam sehari untuk ketahanan imun badan.

4. Mengatasi Penya kit Diab etis (Ken cing Ma nis)

Untuk mengatasi dia betis atau pen yakit ken cing manis, ambil 20 helai daun belanda dan rebus dengan 4 gelas air, masak sehingga menjadi 1 gelas air, minumlah air rebusan daun durian belanda sehingga kadar gula dalam dar ah anda betul-betul stabil. Khaisat daun durian belanda boleh menurunkan kadar gula dalam dar ah.

5. Menurunkan Tekanan Da rah Tinggi (High Blood presure)

Hipertnesi atau penya kit dar ah tinggi merupakan salah satu faktor mengundang penya kit str ok. Penya kit stro ke adalah gangguan fungsi otak akibat aliran da rah ke dalam ot ak mengalami gang guan atau berkurang. Sekiranya anda menghidap tanda-tanda penya kit tersebut, segeralah minum air rebusan daun durian belanda untuk menstabilkan tekanan dar ah anda.

6. Mengatasi Bua sir atau sim belit – buang air besar tidak lawas

Untuk mengatasi masalah bu asir, ambil 10 helai daun durian belanda tua. Kemudian rebus dengan 3 gelas air, didihkan sehingga menjadi 1 gelas sahaja. Setelah air suam, amalkan meminum sekali sehari sehingga peny akit bu asir sembuh.

7. Mengubati Sak it Urat/Sa raf

Khasiat daun durian belanda juga mampu membantu mengubati sak it ur at atau sa kit sa raf. Rebus 10 helai daun durian belanda yang tua, tetapi warnanya masih hijau pekat dan sihat. Cuci bersih dan setelah itu rebus dengan sukatan 2 gelas air, masak hingga mendidih dan biarkan menjadi 1 gelas.Amalkan meminum dua kali sehari, pagi dan petang untuk mendapatkan khasiat sebenarnya..

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Majalah Ilmu

Kredit: Mustaman Bin Mustafa, fb page Prof macam-macam Cerita

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU