Connect with us

Kisah

Dah Lama Berlubang, seorang lelaki telah bertindak meletakkan batu nisan di dalam lubang besar di tengah jalan, tak Sampai 12 Jam pihak berkuasa hadir untuk memperbaiki lubang tersebut

Avatar of kidin

Published

on

dgdf

Dah Lama Berlubang, seorang lelaki telah bertindak meletakkan batu nisan di dalam lubang besar di tengah jalan, tak Sampai 12 Jam pihak berkuasa hadir untuk memperbaiki lubang tersebut

Jika sudah macam-macam cara dilakukan tetapi tidak dapat, jalan terakhir mungkin kena guna cara yang boleh dikatakan agak gila tapi cemerlang. Kadang-kadang tindakan tak masuk akal secara spontan boleh membuat hajat tercapai. Atau paling tidak pun, akan mendapat perhatian dengan cepat dan dengan sekelip mata.

 

Seorang lelaki telah bertindak meletakkan batu nisan di dalam lubang besar di tengah jalan telah mendapat perhatian orang ramai di media sosial.

Gambar yang dimuatnaik oleh Fesbuk Brotherhood Shah Alam itu telah menunjukkan seorang lelaki membina ‘ku.bur’ dari salah sebuah lubang besar di tengah jalan sekitar Klang.

Dah Lama Berlubang

Ia ditujukan kepada 1 majlis perbandaran dan batu nisan itu dikatakan simbol bagi kehldupan pengguna jalan yang berisiko untuk mengalami kec3deraan disebabkan jalan yang berlubang.

Selepas gambar itu viral, pihak berkuasa yang bertanggungjawab membaik pulih jalan tersebut telah hadir untuk memperbaiki lubang tersebut dalam masa kurang dari 12 jam. Sebuah video telah disiarkan di laman fesbuk Brotherhood Shah Alam menunjukkan bahawa lubang itu telah dibaiki oleh pihak berkuasa.

nm1

Ikatan Silaturrahim Ikhwan adalah kumpulan aktlvis kes3lamatan jalan raya yang terkenal dengan kerja- kerja amal seperti membaiki jalan menggunakan dana mereka sendiri.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU