Connect with us

INFO

Cara Mudah Tanggalkan Kerak Susu Pada Botol Susu Anak Guna 3 Bahan Ni

Published

on

Cara Mudah Tanggalkan Kerak Susu Pada Botol Susu Anak Guna 3 Bahan Ni

Bagaimana cara untuk menangalkan kerak susu pada botol anak dengan cepat? jom baca perkongsian puan Fitriah Azman ini, hanya menggunakan tiga bahan yang ada di dapur, tak sampai 5 min botol susu dah berjaya dibersihkan.

ramai antara kita akan mencuci kerak susu ini dengan cara menyental dan rebus dengan air panas, cara ini agak lambat dan renyah.

3 BAHAN “KERAMAT” MAMPU MENGHILANGKAN KERAK SUSU PADA BOTOL SEPANTAS 5 MINIT

Bila kita berselisih, terus melompat masuk troli. Sampaikan abang jani pulak naik stress… Haha

Macam ni. Kak el suka beli pin. Anak kak el pulak suka botol susu baru. Jadi, bila pergi mini market tu, tangan kak el ngan botol susu tu macam engkau kutub selatan, haku kutub utara.

Masa tulah, jejak kasih berlaku antara kami. But for sure, masa ni akan ada bekal depa wat balik. Kerak susu pada dinding botol. Peta dunia mengelilingi permukaan puting. Fuhh! Fobia mak pikir cara nak hilangkan nanti. Dulu… Ermmm..

Cuma kami anak beranak ni, beli barang selalu je hilang. Kalo botol susu ni, lama sangat tak jumpa sampai kami terhidu bau masyam lah.

Korang jangan pandang sebelah mata kat beras dan garam. Bukan saje sodap dijadikan nasik goreng, tapi ada fungsi RAHSIA yang ramai tak tahuu. So meh kak el cerita siked

Nak buang sayang. Botol baru je beli. Eddah 3 bulan pon tak habis lagi. Jadi, kak el rajinkan diri angkat bontot pegi dapur dan capai 3 barang AJAIB ni.

Cara-cara:

  • Masukkan beras ke dalam botol
  • Campurkan air panas ke dalam botol yang berisi beras tadi
  • Tutup botol dengan penutup
  • Goncang dengan penuh kasih sayang
  • Perhatikan kerak kerak susu mula berenang-renang
  • Goncang sehingga kerak habis tertanggal
  • Bilas dengan air bersih

Ulang step yang sama untuk garam. Cuma, kak el guna khidmat berus botol untuk kesan yang lebih cepat.

Bahan-bahan:

  • Gunakan air panas untuk hasil yang pantas
  • garam
  • beras

Untuk membersihkan puting, masukkan beras dan sedikit air panas ke dalam puting. Geserkan permukaan puting dengan beras.

Hasilnya

Dengan cara ni jugaklah kita sebagai mak mak boleh elakkan anak dari sakit perut akibat sabun pencuci. Bukan tak boleh guna cecair pencuci tau. Cuma cara bilas tu kena betul-betul cuci. Barulah anak tak mudah sakit perut.

Sumber: Fitriah Azman

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!