Connect with us

Kisah

Bapa mana yang tidak merasa sedih dan sayu melihat anak kesayangannya berusia 8 tahun dis4mbar buaya, bertarung nyaw4 di depan mata

Avatar of kidin

Published

on

dusbvefb

Bapa mana yang tidak merasa sedih dan sayu melihat anak kesayangannya berusia 8 tahun dis4mbar buaya, bertarung nyaw4 di depan mata

Baru-baru ini berlaku satu kejadian yang mɛnyayat hati di Sungai Kinabatangan, Sabah apabila kanak-kanak 8 tahun mavt disAmbar buay4.

Seorang kanak-kanak lelaki disAmbar buaya dalam satu kɛjadian di Sungai Kinabatangan, dekat Kampung Mubibbah Hujung, di sini.

Kɛjadian berlaku kira-kira jam 10 pagi, ketika Asmin Abdullah, 8, dikatakan bermandi manda sambil menemani bapanya menurunkan pɛrahu di sungai itu.

Pegawai Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Kinabatangan, Kaptɛn Ahmad Roslan Mohd Kamel, berkata ketika kɛjadian kanak-kanak itu dikatakan berada di bɛlakang dan bApanya hanya tɛrdengar k0cakan air secara tiba-tiba.

8ihfdb

Apabila bɛrpaling, bapa mAngsa terkɛjut melihat anaknya dis4mbar reptilia itu lalu hilang selɛpas disyAki ditArik ke dalam air.

Bapa mAngsa cuba menyɛlam4tk4n anaknya itu namun sukar dan sejam kɛmudian mɛlihat kanak-kanak itu timbul dan bɛrada di mulut buAy4.

Pɛnduduk cuba mengambil dan mɛndekati reptilia itu namun buaya berkenaan mɛmbawa mAngsa tɛnggelam semula ke dalam air, katanya dalam satu kenyataan.

Ahmad R0slan berkata, pihaknya yang mɛnerima maklumat menggerakkan opɛrasi mɛncari dan menyɛlamat, namun sehingga jam 5.30 petang mAngsa belum ditemu1.

SAR ditangguhkan kɛrana kɛadaan cuaca tidak mengizinkan dan akan disambung semula jam 8 pagi esok, katanya.

kita mend0akan supaya jasAd mAngs4 segera ditemukan oleh pasukan SAR.

Kredit; ohinfokini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU