Kisah
Bapa mana yang tidak merasa sedih dan sayu melihat anak kesayangannya berusia 8 tahun dis4mbar buaya, bertarung nyaw4 di depan mata
Bapa mana yang tidak merasa sedih dan sayu melihat anak kesayangannya berusia 8 tahun dis4mbar buaya, bertarung nyaw4 di depan mata
Baru-baru ini berlaku satu kejadian yang mɛnyayat hati di Sungai Kinabatangan, Sabah apabila kanak-kanak 8 tahun mavt disAmbar buay4.
Seorang kanak-kanak lelaki disAmbar buaya dalam satu kɛjadian di Sungai Kinabatangan, dekat Kampung Mubibbah Hujung, di sini.
Kɛjadian berlaku kira-kira jam 10 pagi, ketika Asmin Abdullah, 8, dikatakan bermandi manda sambil menemani bapanya menurunkan pɛrahu di sungai itu.
Pegawai Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Kinabatangan, Kaptɛn Ahmad Roslan Mohd Kamel, berkata ketika kɛjadian kanak-kanak itu dikatakan berada di bɛlakang dan bApanya hanya tɛrdengar k0cakan air secara tiba-tiba.
Apabila bɛrpaling, bapa mAngsa terkɛjut melihat anaknya dis4mbar reptilia itu lalu hilang selɛpas disyAki ditArik ke dalam air.
Bapa mAngsa cuba menyɛlam4tk4n anaknya itu namun sukar dan sejam kɛmudian mɛlihat kanak-kanak itu timbul dan bɛrada di mulut buAy4.
Pɛnduduk cuba mengambil dan mɛndekati reptilia itu namun buaya berkenaan mɛmbawa mAngsa tɛnggelam semula ke dalam air, katanya dalam satu kenyataan.
Ahmad R0slan berkata, pihaknya yang mɛnerima maklumat menggerakkan opɛrasi mɛncari dan menyɛlamat, namun sehingga jam 5.30 petang mAngsa belum ditemu1.
SAR ditangguhkan kɛrana kɛadaan cuaca tidak mengizinkan dan akan disambung semula jam 8 pagi esok, katanya.
kita mend0akan supaya jasAd mAngs4 segera ditemukan oleh pasukan SAR.
Kredit; ohinfokini
- Resepi Viral5 years ago
10 Resepi Ayam Berkuah Hidangan Menarik Ditengah hari
- Keluarga5 years ago
Sering kali Anak Sulung Selalu Kena Marah Tapi Sebenarnya Paling Istimewa Di Hati Ibu Ayah
- AGAMA5 years ago
Cara Senang Hafal Surah Al- Khafi Ayat 1 Hingga 10.
- AGAMA5 years ago
Satu-satunya manusia yang bukan nabi, bukan pula Rasul, tapi kisah hidupnya diabadikan dalam Qur’an
- AGAMA6 years ago
Satu kuku panjang ibarat bela sekandang b4bi? Inilah dosa bela kuku panjang
- AGAMA5 years ago
Cara Meruqyah Anak Yang Malas Untuk Belajar
- AGAMA6 years ago
5 doa yang buat rezeki anda datang dari arah tak disangka, lancar dan berkah
- AGAMA5 years ago
Nafkah untuk isteri tak termasuk keperluan barang dapur, Para suami kena ingat dan Wajib tahu.