Connect with us

Kisah

Baby Ajaib, 9 bulan Dalam Kandungan Tanpa Diketahui Oleh Ibunya Yang Dia Tengah Mengandung

Avatar of kidin

Published

on

wdsbvijdacb

Baby Ajaib, 9 bulan Dalam Kandungan Tanpa Diketahui Oleh Ibunya Yang Dia Tengah Mengandung

Setelah 9 bulan dalam perut tanpa langsung diketahui kehadirannya. Situasi yang mengejutkan buat pasangan suami isteri dan seluruh ahli keluarga apabila Allah kurniakan bayi lelaki yang sihat dan cukup sempurna sifatnya.

IEcefjiD bby

Mesti ramai yang tertanya-tanya, adakah langsung tak perasan kehadiran khalifah kecil dalam kandungan itu? Namun inilah yang dikatakan kuasa Allah dan keajaiban berlaku.

Kebiasaannya wanita hamil akan melalui fasa alahan atau perubahan badan tapi pengalaman seorang ibu ini benar-benar buatkan dirinya sendiri tak sangka melahirkan bayi dengan selamat dalam tandas seoran diri.

Ingatkan sakit perut, rupanya sakit nak bersalin

bby 8
Seminggu sebelum kelahiran ‘bayi ajaib’

Kisah yang telah dikongsi oleh adik kepada wanita tersebut di laman TikTok itu mendapat respons dari orang ramai dan masing-masing menganggap kelahiran bayi ajaib ini bukti kebesara Allah.

Menurutnya, mereka sekeluarga dikejutkan dengan kehadiran bayi ‘ajaib’ itu apabila kakaknya selamat melahirkan anaknya pada jam 4 pagi di dalam tandas seorang diri.

NZXenDtu bby 2

Jelasnya lagi, wanita itu terpaksa duduk di tandas hampir satu jam kerana tiada siapa di dalam rumah yang menyedari perkara tersebut sehinggalah ibu mereka bangun untuk ke dapur.

Melihat kejadian itu, mereka bergegas menelefon ambulance dan setiba sampai nurse meminta buku pink untuk semakan lanjut namun dia menjawab kakaknya tiada buku pink kerana dia tidak mengetahui tentang kehamilannya.

bby 3

“Nurse tanya buku pink ada? Dan saya terus cakap tak ada sebab kakak saya tak tahu dia pregnant. Nurse pun pening,” katanya.

Setakat ini, keadaan kakak dan bayinya dalam keadaan baik dan bayi lelaki comel itu diberi nama Muhammad Khalish Wafiq.

baby

“Kuasa Allah. 9 bulan dalam kandungan tanpa diketahui oleh ibunya sendiri. Kun Fayakun. 1 dalam seribu. Baby ajaib,” jelasnya.

bby 4

“Tanda kebesaran Allah, Allah jaga…”

Di ruangan komen, semuanya tak sangka dan mengucapkan tahniah. Inilah kebesaran Allah SWT.

WhatsApp Image 2021 11 05 at 9.30.00 AM 1024x926 1

Ada juga yang turut berkongsi pengalaman ahli keluarga yang mengalami situasi mengandung tanpa sedar walaupun kandungan dah besar.

WhatsApp Image 2021 11 05 at 9.30.00 AM 2 1024x711 1

Kredit: TikTok Mzxra

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU