Connect with us

SEMASA

Andre Milne juruterbang Dari Unicorn Aerospace Mendedahkan Imej Satelit, Mendakwa Lokasi MH370 Terhempas Di Hutan Kemboja

Avatar of kidin

Published

on

cfvgbnm

Andre Milne juruterbang Dari Unicorn Aerospace Mendedahkan Imej Satelit, Mendakwa Lokasi MH370 Terhempas Di Hutan Kemboja

Seorang juruterbang, Andre Milne dari Unicorn Aerospace mendakwa dia bersama pasukannya hampir merungkai kehilangan pesawat MH370.

Lelaki itu, baru-baru ini, mendedahkan imej satelit yang didakwa sebagai sebagai lokasi MH370 terhempas di hutan di Kemboja.

Express.co.uk melaporkan, Milne sudah menghantar imej satelit itu kepada Pentagon dan Rumah Putih untuk dirujuk.

Misi pencarian pesawat itu berdasarkan imej satelit berkenaan dijangka akan dijalankan menggunakan helikopter pada 2022.

Berdasarkan data yang dimiliki, Milne percaya MH370 terhempas di Kemboja kerana memiliki bukti isyarat ‘ping’ terakhir pesawat itu.

Pesawat itu berkomunikasi untuk kali terakhir bersama menara kawalan kira-kira 38 minit selepas berlepas dan direkodkan di Laut China Selatan.

Data daripada radar menunjukkan pesawat itu dilencongkan dari laluannya dan hilang kira-kira 200 batu nautika di barat laut Pulau Pinang.

Pesawat MH370 yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal itu dilaporkan hilang dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing pada 8 Mac 2014.

Gerakan mencari dilakukan di Lautan Hindi sebelum ditamatkan pada Januari 2017 serta diteruskan kembali pada 2018, namun masih gagal mengesan keberadaan pesawat itu.

Sumber : hmetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU