Connect with us

SEMASA

Anak-anak Menaruh Harapan Tinggi Dan Tabah Tunggu KepuIangan Yasin WαIαupun Berdepαn Hukumαn TαIi G4ntung

Avatar of kidin

Published

on

UHVTXR

Anak-anak Menaruh Harapan Tinggi Dan Tabah Tunggu KepuIangan Yasin WαIαupun Berdepαn Hukumαn TαIi G4ntung

Kita dikejUtkan dengan sesi perbicaraan Yasin Sulaiman di Kompleks Mahkamah Majistret Petaling Jaya. Terdahulu, sia.satan polis mendapati ‘ladang mini’ g4nja yang ditanam di rumahnya adalah untuk kegunaan peribadi penyanyi nasyid berkenaan.

A1 2

Yasin berdepan 2 pertuduhan…men4nam 17 pokok ganja di rumah & menged4r bahan terIarang

Sekitar jam 10 pagi tadi, komp0ser muzik berusia 47 tahun berkenaan tiba di mahkamah sambil diiringi beberapa angg0ta polis. Memetik lap0ran portal Harian Metro, Yasin berdepan 2 pertuduhan jen4yah iaitu menanam 17 pok0k g4nja di kediamannya dan juga menged4r g4nja dengan anggaran seberat 214 gram pada 24 Mac lalu.

A2 2

Boleh ke taIi g4ntung jika sabit kesaIahan edar g4nja

Bagi jen4yah pertama, Yasin b0leh menerima hukum4n penjara seumur hidup dan tidak kurang daripada 6 kali seb4tan jika terbukti bersaIah. Namun begitu, tiada peng4kuan direk0dkan bagi tuduhan kedua pula kerana ia berada di bawah bidang kuasa Mahkamah Tinggi. Namun sekiranya sabit kesal4han, dia b0leh dihukum penjara seumur hidup atau ke taIi g4ntung.

Yasin kelihatan tenang semasa pertuduhan dibaca…meng4ku tak bersalah tanam p0kok ganja

Walau bagaimanapun, Yasin atau nama sebenarnya Muhammad Yasin Sulaiman kelihatan tenang sewaktu pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Zhafran Rahim Hamzah. Dia maIah meng4ku tidak bersaIah atas kesaIahan menanam 17 pokok g4nja di sebuah k0ndo di Damansara pada tarikh berkenaan. Bagi kedua-dua pr0siding itu, pihak mahkamah juga tidak membenarkan ikat jamin terhadap Yasin dan menet4pkan 18 Mei sebagai tarikh sebutan semuIa.

Anak-anak pun menaruh harapan tinggi & tabah tunggu kepuIangan Yasin

Dalam pada itu, abangnya Zain Sulaiman pula dedahkan bahawa 2 anak Yasin iaitu Sameer, 12 dan Malaika, 7 juga men4ruh harapan yang tinggi terhadap bapa mereka. Selaku wakil keluarga, dia turut mend0akan agar urusan perbicaraan penyanyi ‘Mimpi Laila’ tersebut dipermudahkan.

A3 3

VIDEO KLIK DISINI

Kredit : Harian Metro, Bernama & Malaysia Gazette

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU