Connect with us

Kisah

Anak 9 orang tapi call semua tak jawab, warga emas pergi ke hospital seorang diri dalam keadaan uzzur untuk mendapatkan rawatan, diharap anaknya dapat membantu kerana wanita itu terpaksa ditahhan di hospital

Avatar of kidin

Published

on

uyttfo8yv

Anak 9 orang tapi call semua tak jawab, warga emas pergi ke hospital seorang diri dalam keadaan uzzur untuk mendapatkan rawatan, diharap anaknya dapat membantu kerana wanita itu terpaksa ditahhan di hospital

Apabila anak sudah meningkat dewasa semestinya mempunyai perancangan sendiri. Ada yang tengah belajar dan juga sudah bekerjaan.

Malah bagi yang mendirikan rumah tangga, kadang-kala tidak sempat menghubungi ibu bapa untuk bertanyakan khabar kerana terlalu sibuk dengan kehidupan seharian.

a1 5 300x300 2

Akibatnya, ibu bapa mengambil keputusan untuk ‘bergerak sendiri’ dalam situasi yang memerlukan tanpa mahu menyusahkan anak-anak.

 

Itu dapat digambarkan dengan seorang warga emas wanita yang pergi ke sebuah hospital bagi mendapatkan rawatan seorang diri dalam keadaan uzzur walaupun memiliki sembilan anak.

Menurut Salehuddin Morktarudin, dia berharap agar salah seorang daripada mereka dapat membantu ibu sendiri kerana wanita itu terpaksa ditahhan di hospital.

9 Orang Anak

TOLONG SHARE KAWAN KAWAN

Aku terkiIan dan sedih tengok makcik Zahrah ni datang Hospital Kuala Lumpur seorang diri. Bila aku tanya mana anak makcik takde ke, dia jawab anak sembilan orang tapi call semua tak jawab.

Aku cuba call anak dia sorang ini jawab dan aku harap anak dia akan datang segera untuk bantu mak dia.

Kepada kawan2 saya dalam ini if sapa kenal makcik Zahrah stay Bangsar tolong bagi tahu family dia ye. Sebab makcik ini nak kena warrded tapi dia seorang diri. Kesian & sedih aku tengok makcik itu seorang diri.

Bila aku tengok makcik ini, aku terbayangkan if itu adalah mak aku.

Ya Allah ku pohon doa daripadamu supaya permudahkan segala urusan makcik ni.

Posting yang dikongsi menerusi laman Facebook itu mengundang perhatian netizen bagi memberikan komen yang rata-rata sebak melihat keadaan makcik terbabit.

a3 3 300x177 1

a4 4 300x184 1

Diharap urusan makcik tersebut dipermudahkan, selagi ibu bapa masih ada, berbaktilah kepada mereka.

Sumber : Salehuddin Morktarudin

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU