Connect with us

Kisah

2 Beradik Diseksa Selama 7 Tahun Oleh Keluarga Angkat, Pasangan Meninggalkan Kedua Anaknya Selepas Berce’rai

Avatar of kidin

Published

on

HSFDH

2 Beradik Diseksa Selama 7 Tahun Oleh Keluarga Angkat, Pasangan Meninggalkan Kedua Anaknya Selepas Berce’rai

Perc3raian bukan hanya berpengaruh kepada pasangan saja tetapi ia juga memberi kesan buruk kepada anak dan keluarga lainnya. Menurut worldofbuzz.com, pasangan ini meninggalkan kedua anaknya yang berusia 7 dan 8 tahun selepas bercerai.

Akhirnya, dua beradik ini dijaga oleh keluarga angkat. Namun penjaga mereka tidak sebaik yang difikirkan, ternyata dua beradik ini telah dis3ksa oleh mereka. Peny3ksaan tersebut telah dilap0rkan oleh publik kepada pihak polis dan akhirnya keluarga ini ditangkap.

P0lis menemukan banyak luk4 diseluruh badan 2 saudara kandung ini. Selain itu mereka juga dikatakan mend3rita kekurangan nutrisi. Ia jelas terlihat dari tubuh mereka yang sangat kurus.

Ibu bapa dua beradik ini telah berpisah pada 7 tahun lepas dan semenjak itulah juga mereka dijaga oleh keluarga angkat. Ini menjelaskan bahawa, mereka telah dis3ksa semenjak kecil lagi lagi. Susp3k merupakan pasangan India yang berusia sekitar 30 tahun serta anak perempuan mereka yang berusia 13 tahun. Sangat mengejutkan apabila diketahui bahawa sepupu mereka juga turut teribat menyeksa dua beradik ini.

Ismail Borhan, Ketua Polis Serdang, menyebutkan bahawa mereka telah menemukan barang bukti iaitu tongkat, garpu perak, dan getah paip telah diselidiki dan dinyatakan sebagai alat peny!ksaan dua anak beradik ini.

Polisi juga mengajukan perintah pen4hanan terhadap ketiga susp3k di Mahkamah Petaling Jaya. Ramai netizenkecewa dengan apa yang berlaku.

“Saya tidak menyangka ada individu yang sanggup mend3ra dua beradik ini sedemikian rupa. Jika anda tidak mampu menjaga mereka dengan baik, mengapa mengambil mereka sebagai anak angkat?!” ujar salah satu netizen.

“ Sudahlah ditinggalkan orang tua, ditambah pula diseksa oleh penjaga. Kasihan mereka..” ujar netizen lainnya.

Semoga dua beradik ini cepat pulih daripada trauma fizikal dan mental.

Sumber : mysumbermaya

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU