Connect with us

Uncategorized

Perempuan Takkan Rasa Bersalah Atas Kekee_jaman Mereka Terhadap Lelaki

Published

on

Perempuan Takkan Rasa Bersalah Atas Kekee_jaman Mereka Terhadap Lelaki

Di saat negara sedang dilanda banjir dan kerajaan tak buat apa. Ramai sukarelawan bergantung kepada media sosial untuk koordinasi usaha bantuan. Aku rasa semak news feed media sosial aku dipenuhi orang berdebat pasal hal hanafi berz*na. Penz*na tu boleh pergi mamp*s. Kau orang nak buat semak news feed dengan pergaduhan pasal penz*na buat apa?

Perempuan lah paling champion bab bising pasal hanafi ni. Satu je benda aku nak cakap; kau bising konon nak educate masyarakat dan lelaki supaya tak berz*na? Hanafi boleh pergi mamp*s dia takde kaitan langsung dengan hidup aku.

Inilah hasil didikan ideologi feminist “all men are trash”. Bila satu lelaki buat masalah, kena salahkan seluruh kaum lelaki. Bila kita terangkan logik ni tak betul sebab setiap individu tak bertanggungjawab kepada perlakuan individu lain, sebab fahaman tu rasis. Sama macam cakap “semua orang islam pengganas” atau “cina bisnes suka tipu” itu semua adalah kenyataan yang rasis sebab pukul rata satu kumpulan. Perempuan gini b*nak taknak terima.
Perempuan ni semua cakap, eleh, Hitler tu lelaki. Firaun pun lelaki. Jadi lelaki zaman sekarang perlu bertanggungjawab. Ini adalah bodoh. Generasi bodoh ni lah yang akan membesar jadi ibu di masa depan dan membesarkan dan merosakkan anak lelaki generasi akan datang. Diorang akan mintak anak lelaki diorang bertanggungjawab dengan apa Hitler dan Firaun buat kerana dia lelaki, sedangkan budak tu baru lahir beratus tahun selepas Hitler Firaun tak tahu apa kes.

Tapi baru-baru ni aku faham, perempuan takkan rasa bersalah atas kekejaman mereka terhadap lelaki.

Aku pun benci hanafi. Aku pun sokong isteri hanafi. Tapi perempuan di media sosial ni semua yang paling champion sokong isteri hanafi takkan bersuara kalau lelaki menerima nasib yang sama.

Aku pernah sembang pasal Jada Pinkett Smith curang dengan Will Smith dengan seorang rakan perempuan aku. Dia cakap, memang patut pun curang. Mesti sebab Will Smith banyak keluar berlakon abaikan isteri. Sebab tu isteri cari lain. Aku tergamam.

Kawan aku tu peminat cerita Pirates of the Caribbean. Aku saje lah ubah topik cerita pasal Amber Heard pukul Johnny Depp, kantoi menipu buat laporan polis kononnya dia dipukul sedangkan dia yang memukul. Kau rasa apa dia kata? Tengoklah perangai Johnny Depp dalam movie tu selalu terhuyung hayang. Mana tak isteri dia sakit hati. Ok macam tu rupanya.

Harini aku nampak kawan perempuan aku tu punyalah champion bising pasal hanafi. Harini aku block terus dia di Facebook, Twitter dan Whatsapp.

Aku menulis ni nak bagitahu, lelaki kena faham, perempuan takkan pernah kesiankan kesusahan hidup lelaki. Pada mereka itu salah lelaki sebab lelaki tu sendiri yang lemah.

Aku menulis nak luahkan perasaan sedih aku hilang persahabatan. Aku masih berterima kasih sebab dia pernah muncul dalam hidup aku. Sebab aku rapat dengan dia, aku berpeluang perhatikan macam mana dia layan lelaki dalam hidup dia.

Pernah ada lelaki yang cintakan dia. Pada aku lelaki tu nampak baik. Kerja bagus. Layan ibu bapa dia dengan elok. Tapi dia reject sebab lelaki tu “bosan”. Lelaki tu down bila kena reject tapi kau rasa kawan perempuan aku ni apa reaksi dia? Dia gembira. Dia cakap, “tak sangka sampai macam tu lelaki tu sukakan dia”

Dia sendiri memilih untuk bercinta dengan seorang lelaki yang kerja rendah. Bila keluar, dia yang kena belanja lelaki tu makan, bukan lelaki tu belanja dia. Lelaki tu pun pemarah. Selalu tweet dia gaduh dengan lelaki tu. Tapi masih melekat juga. Dia kata nak cuba bantu dan ubah lelaki tu. Tak payah tweet broken sangat lah kalau kau sendiri yang cari masalah!

Lelaki, kalau kau kena reject, jangan sesekali kau tunjuk kau frust dan down sebab kena reject. Perempuan lagi gembira kalau dia tahu dia berkuasa terhadap kau dan mampu memberi kesan sampai macam tu dekat kau.

Aku rasa lepas ni ramai orang cop aku masuk fahaman incel ke MGTOW ke pergi mamp*s lah. Aku pun nak jadi rasis macam korang dengan ideologi aku – “Semua perempuan takkan rasa bersalah atas kekejaman mereka terhadap lelaki”

Sumber : watpetu

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!