Connect with us

SEMASA

Pembida Dapat Durian Runtvh “Aset Sajat Akhirnya Berjaya Dilel0ng.” Dengan Bayaran Harga Serendah RM42,000

Avatar of kidin

Published

on

ufolif

Pembida Dapat Durian Runtvh “Aset Sajat Akhirnya Berjaya Dilel0ng.” Dengan Bayaran Harga Serendah RM42,000

Sebelum ini, lelongan harta usahawan itu menutup bidaan pada harga RM132,000, namun gagal menerima pembayaran selepas pemenangnya menghilangkan diri.

Pemenang lelongan aset dan barang usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman disifatkan mendapat durian runtuh apabila memenangi sesi bidaan dengan bayaran harga serendah RM42,000 .

Peguam Nurul Hafidzah Hassan berkata, seramai tiga pembida menyertai lelongan tersebut yang dilakukan untuk kali kedua pada hari ini.

“Sesi lelongan itu dimulakan dengan bukaan harga RM60,000, namun diturunkan kepada RM50,000 dengan kenaikan sebanyak RM5,000 untuk setiap bidaan.

“Bagaimanapun, tiada pembida yang membuat bidaan dan kami perlu menurunkan harga lelongan kepada RM40,000 dengan kenaikan sebanyak RM2,000,” katanya kepada pemberita selepas sesi bidaan di kediaman Sajat di Kota Damasara di sini tadi.

Katanya, pembida bernama Chai Liong Huat yang berusia 67 tahun berjaya memenangi bidaan itu selepas tawaran ditutup pada harga rendah iaitu RM42,000.

“Beliau juga sudah membuat bayaran penuh, tiada isu pembida lari seperti sebelum ini. Proses bidaan kali ini dianggap selesai,” jelasnya.

Sajat Tak Kisah Aset Dilelong, Tak Meratap Sedih Pun

Menerusi satu sesi Live pagi tadi, Sajat berkata dia tidak kisah asetnya akan dilelong kerana apa yang penting dia kini mahu meneruskan kehidupan barunya di Australia

“Saya tak ada di sana, saya tak hadir ketika perbicaraan dan saya dianggap kalah. Saya akui hal itu. Sebagai manusia pokok pangkalnya apa yang kita ada kita akan tinggalkan nanti.

“Syukur saya dapat melihat semua ini ketika saya masih hidup cuma saya tidak menetap di sana. Bagi saya, saya dah mati di Malaysia. Tak perlu fikirkan apa yang berlak di sana,” katanya.

Kata Sajat lagi, dia tidak bersedih dengan keputusan tersebut. Ujarnya lagi, apa yang membuatkan dia menangis apabila rindukan kedua anak angkatnya.

“Nak lelong, lelonglah. Saya tak hairan pun. Apa kita ada nanti pun kita akan tinggalkan. Saya bersyukur apa yang berlaku.

“Tak payah nak sedih-sedih benda dah jadi dah. Kami tak teriak pun, ampa pula yang lebih-lebih nak teriak bagai. Bukan duit ampa, duit kami yang kena lelong tu.

“Kami teriak sebab kami rindu suasana Malaysia dan rindu anak-anak. Saya tak perlu bersedih. Saya dah jadi penduduk tetap di sini, kenapa nak sedih eh?” katanya.

Sumber : trending sgt

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU