Fitri Haris Lulus Cemerlang, Dari Penyanyi Kini Bergelar Doktor Falsafah

Fitri Haris Lulus Cemerlang, Dari Penyanyi Kini Bergelar Doktor Falsafah

Juara Gema Geggar Vaganza 2 (GGV2), Fitri Haris kini sudah mampu menarik nafas lega selepas tamat pengajian dalam Ijazah Kedoktoran di University of Nottingham, United Kingdom baru-baru ini.

Bersyukur atas nikmat tersebut, bekas anggota kumpulan nasyid UNIC itu turut berterima kasih kepada pihak yang membantunya selama ini.

“setelah bertahun lamanya dalam perjvangan dan perjalanan yang penuh berIiku, saya telah berjaya di dalam sesi VIVA VOCE (Pass with Minor Amendments) untuk pembelajaran saya di peringkat Ijazah Ked0ktoran (PHD) di University of Nottingham, United Kingdom.

Tahun ini cukup bermakna buat saya di kala mendapat PhD, kejayaan ini di serikan pula dengan Aidilfitri dan sambutan hari lahir saya pada tarikh yang sama 5 Jun. Alhamdulillah,” tulisnya bersama sekeping foto di hadapan institut pengajiannya di UK.

Kejayaan itu juga disifatkan sebagai sebahagian daripada rezeki selepas memenangi GGV2 tahun lalu.

“Terima kasih kepada yang mempercayai insan yang serba kekurangan ini. Ini adalah ujian nikmat setelah memenangi GGV 2018 tahun lalu.

Allahuakbar

“Perancangan Allah cukup hebat.. Alhamdulillah, moga tanggungjawab ini dapat di pikuI dengan baik insya-Allah,” tambahnya.

Fitri menyambung pengajian ke peringkat PhD dalam bidang Musicology sejak empat tahun lalu.

Sumber : Astrogmpak

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Majalah Ilmu

Artikal Popular

About majalahilmu 551 Articles
Seorang yang suka membaca bahan bacaan dalam bidang sejarah dan motivasi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*