Connect with us

KESIHATAN

Doktor Dedahkan Risik0 $awan, Tindakan ‘Tepek’ Tuala Basah Atas Kepala Anak Demam, Rupanya Boleh Mengundang Risiko $awan Buat Kanak-kanak

Avatar of kidin

Published

on

dher

Doktor Dedahkan Risik0 $awan, Tindakan ‘Tepek’ Tuala Basah Atas Kepala Anak Demam, Rupanya Boleh Mengundang Risiko $awan Buat Kanak-kanak

Ibu bapa pasti ri$au apabila melihat anak demam apatah lagi jika suhu sangat tinggi. Lebih merisaukan jika anak tersebut pernah mendapat penyak1t serius sebelum ini.

jangan tepek tuala basah atas kepala anak demam doktor dedahkan risiko sawan kisah dunia 6200b04918c54

Tindakan tuam kepala dengan tuala basah rupanya boleh mengundang risiko $awan kepada kanak-kanak. Hal berkenaan sempat dikongsikan doktor ini sekali gus memberikan kesedaran bahawa amalan turun temurun tidak semestinya sesuai dibuat.

jangan tepek tuala basah atas kepala anak demam doktor dedahkan risiko sawan kisah dunia 6200b04930868

Membuat analogi dengan situasi periuk nasi, haba di bawah tuala akan terus terperangkap dan rasa panas itu umpama gagal dilepaskan. Bukan tidak boleh, sebaliknya anda boleh gunakan cara lebih efisyen termasuklah sapukan air secara terus ke kepala, leher dan juga ketiak. Elakkan air terkena di tangan atau kaki supaya anak-anak tidak menggigil.

Mendapat maklumat baru, netizen juga berterima kasih kepada penjelasan doktor berkenaan. Tidak ketinggalan, mereka berkongsikan rutin yang kerap dibuat dalam merawat anak ketika demam.

Video:

Sumber : TikTok klinik ttdi sg besi & Facebook Naa Daisy

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU