Alhamdulilah syukur, Penuh Debaran Dr Amalina Sebak Beritahu pembedahan Ainul Mardiah Berjaya.

Alhamdulilah syukur, Penuh Debaran Dr Amalina Sebak Beritahu pembedahan Ainul Mardiah Berjaya.

Syukur Alhamdulilah berkat doa dan usaha gigih semua yang terlibat dalam pembedahan membuang ketumbuhan di mulut adik Ainul Mardhiah, pembedahan yang boleh dianggap berisiko itu telah berjaya dijalankan.

Ketumbuhan seberat 200 gram itu telah dibuang mengambil masa 5jam dan adik Ainul masih kuat dalam melawan penyakitnya itu.

Allahhuakbar Lima jam yang mendebarkan.

Dari sumber perkongsian daripada Dr. Amalina Che Bakri yang juga merupakan salah orang yang bertanggungjawab dalam pembedahan tersebut, dia berasa sangat gementar sewaktu ingin memulakan pembedahan.

Dr. Amalina turut mencoretkan mengenai persiapan rapi yang dilakukan oleh para pakar sebelum memulakan pembedahan membuang ketumbuhan di mulut adik Ainul. Mengakui bahawa pembedahan yang dijalankan amat berisiko, dia bersyukur kerana berkat doa dan tawakal seluruh rakyat Malaysia, pembedahan itu berjaya.

Saya Dah anggap macam ahli keluarga sendiri

Dr. Amalina juga menambah bahawa dia berasa begitu emosi ketika menyampaikan berita baik itu kepada ibu dan bapa Ainul kerana sudah menganggap pasangan tersebut sebagai ahli keluarganya sendiri.

Syukur Alhamdulilah tak terhingga kepada Allah S.W.T

Sebelum ini, menerusi perkongsian daripada ibu dan bapa Ainul Mardhiah di laman sosial masing-masing telah meluahkan rasa syukur diatas kejayaan pembedahan berisiko untuk anak mereka.

Ayuh kita bersama-sama terus panjat doa buat Ainul

Justeru itu, Dr. Amalina telah meminta seluruh rakyat Malaysia supaya mendoakan kesejahteraan adik Ainul agar kesihatannya kembali seperti sedia kala.

Syukur Alhamdulillah, teremosi baca kapsyen Dr. Amalina

Muat naik daripada doktor muda dan juga Instafamous warga Malaysia itu telah mendapat pelbagai maklum balas positif terutamanya daripada warganet. Rata-rata menzahirkan rasa syukur dengan meninggalkan komen di Instagram Dr. Amalina.

Mereka turut mengucapkan terima kasih kepada ‘team’ yang bertungkus-lumus memastikan pembedahan berisiko itu berjaya.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Majalah Ilmu

Artikal Popular

About majalahilmu 551 Articles
Seorang yang suka membaca bahan bacaan dalam bidang sejarah dan motivasi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*