15 Produk Dari Shopee Ini Boleh Buat Dapur Anda Kemas Dan Menarik

15 Produk Dari Shopee Ini Boleh Buat Dapur Anda Kemas Dan Menarik

Musim Pkp dah hampir sebulan lamanya menghabiskan masa di rumah, Timbul la bermacam-macam idea yang muncul untuk memastikan ruang rumah kelihatan bersih dan kemas kan.

Selama ini terlalu sibuk dengan kerja sampai tak ada masa nak fikir, jadi inilah waktunya untuk korang meihat beberapa perkara yang boleh ditambah bagi melengkapi keperluan di rumah.

Suami boleh la buat kejutan kat isteri tu, Dengan membeli barangan rumah yang dapat membantu dapur si isteri kelihatan kemas dan menarik .

Jadi, Majalah ilmu nak share kan satu perkongsian daripada Dr Nadya Amin tentang produk-produk untuk dapur korang sentiasa kelihatan kemas dan teratur.

 

1.Portable storage rack

Boleh diletakkan di bawah stove, letak kicap, sos, minyak dan sebagainya. Lepas pakai tolak saja masuk balik. Mudah kan?

2. Refrigerator slide storage

Ini pun menarik juga. Dapat letak lebih banyak benda dalam peti sejuk dan menambah ruang, memang kemas.

3. Refrigerator storage box

Boleh letak sayur atau lauk dalam ni sebab ia agak flat, boleh letak banyak dan jimat ruang.

4. Wall mount spice rack

Kegunaannya : Untuk yang ni korang boleh letak disebelah stove tapi jangan dekat sangat sebab ia diperbuat daripada plastik. Cukup di tempat mudah capai, jimat ruang sebab kita lekat pada dinding.

5. 3 layer spice rack

Yang ni boleh letak dalam almari, memudahkan untuk mencari barang. Boleh susun segala rempah-ratus disini.

6. Label rempah

Ada macam-macam rempah yang sudah siap tulis nama, korang tinggal lekat saja. Jangan lupa beli bekas cantik-cantik supaya nampak tersusun.

7. Rotation spice rack

Kalau yang tak suka yang 3 tier tadi, boleh beli yang ni juga. Pusing-pusing untuk cari rempah/sos yang kita nak pakai. Cepat dan mudah.

8. Shelf rack organizer

Selepas menggunakan produk ini, ruang untuk simpan periuk dan pinggan mangkuk akan bertambah. Dah try ni memang tahan walaupun periuk berat. Nampak pun kemas.

9. Bowl organizer

Kalau ada mangkuk untuk mi ke okay pakai yang ni sebab ia tak jatuh dan boleh letak dalam 5 mangkuk sekali.

10. Tableware rack

Pinggan semua boleh simpan disini. Lepas pakai ni muat pulak untuk letak banyak set dalam satu almari. Nak letak periuk dan kuali pun boleh.

11. Pot and pan lid holder

Untuk yang ni korang boleh pasang saja di tepi pintu kabinet.

12. Plastic bag holder

Produk ini wajib ada okay, kalau tak nanti berterabur.

13. Drawer organizer

Kalau nak tengok laci kemas, ini antara kelengkapan yang perlu ada.

14. Towel rack

Lepas pakai kain buruk atau hand towel boleh letak disini. Nampak kemas dan kain mudah kering.

15. Kitchen towel rack

Ini pun boleh jimatkan counter space. Sorokkan dalam kabinet saja.

Majalah ilmu : Bagaimana pendapat anda ? Kepada suami isteri yang suka nampak dapur menarik bolehlah cuba dekorasi rumah sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Majalah Ilmu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikal Popular

About majalahilmu 551 Articles
Seorang yang suka membaca bahan bacaan dalam bidang sejarah dan motivasi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*