Connect with us

Kisah

Mangs4 sih1r akibat perbuatan kh1anat orang, bentuk fizikal Nia berubah dalam masa 3 bulan secara drastik

Avatar of kidin

Published

on

sadgf

Mangs4 sih1r akibat perbuatan kh1anat orang, bentuk fizikal Nia berubah dalam masa 3 bulan secara drastik

Seorang gadis dari seberang yang bernama Nia yang menjadi mangs4 sih1r akibat perbuatan kh1anat orang. S4ntet atau sih1r memberikan kesan sak1t kron1k pada tubuh badan seperti sak1t k4nser, ketumbuh4n atau sak1t kron1k yang lain.

Menurut keluarga Nia, bentuk fizikal Nia berubah dalam masa 3 bulan secara drastik. Keadaan Nia semakin lemah, kulitnya seperti terbak4r, rambut gugur dan berat badan menyusut. Jantung Nia pernah berhenti berdegup sehingga keluarganya menyangka Nia telah meninggal dunia.

WhatsApp Image 2022 05 13 at 10.27.38 AM

Namun, beberapa ketika jantungnya berdegup semula selepas dibawa ke hospital. Doktor berkata, keadaan Nia terlalu lemah tetapi dia tidak mempunyai sebarang penyak1t.

Menurut Ustaz yang merawat, sih1r yang dihantar telah berada dibadan Nia selama bertahun-tahun, tetapi Nia baru menerima kesannya selama 3 bulan kebelakangan ini. Hanya ayat ruqyah daripada Al-quran yang mampu merawat dan meringankan sak1t yang dirasai Nia.

WhatsApp Image 2022 05 13 at 10.28.03 AM

Terdapat rawatan alternatif yang diajar dalam usaha untuk mengeluarkan sih1r daripada badan. Cara ini hanyalah salah satu ikhtiar dalam merawat sih1r.

CARA-CARA

Cari kelapa muda, Minum air kelapa tersebut pada jam lebih kurang 12 tghr – 1 ptg.

Minum air kelapa yang tidak dicampur dengan ais. Sebaiknya minum didalam buah kelapa itu juga, tak perlu pakai cawan atau gelas.

Sebelum minum air kelapa tersebut, baca surah Al-Fatihah 1x dan surah Taha Ayat 69 sebanyak 3x

وَاَ لْقِ مَا فِيْ يَمِيْنِكَ تَلْقَفْ مَا صَنَعُوْا ۗ اِنَّمَا صَنَعُوْا كَيْدُ سٰحِرٍ ۗ وَلَا يُفْلِحُ السّٰحِرُ حَيْثُ اَتٰى

wa alqi maa fii yamiinika talqof maa shona’uu, innamaa shona’uu kaidu saahir, wa laa yuflihus-saahiru haisu ataa

“Dan campakkanlah apa yang ada di tangan kananmu, nescaya ia menelan segala (benda-benda sih1r) yang mereka lakukan, kerana sesungguhnya apa yang mereka lakukan itu hanyalah tipu daya ahli sih1r; sedang ahli sih1r itu tidak akan beroleh kejayaan, di mana sahaja ia berada.”(QS. Ta-Ha 20: Ayat 69)

Kemudian berdoa (contoh: Ya Allah jadikan air kelapa ni sebagai penawar bagi segala penyak1t dan r4cun bagi segala gangguan jin dan syaitan). Minum dengan perlahan diselangi dengan selawat nabi sehingga habis.

WhatsApp Image 2022 05 13 at 10.28.53 AM

Jika ditubuh seseorang mempunyai r4cun santet/sih1r, dia akan muntah lendir seperti air liur tapi dalam bentuk berbuih-buih. Itulah r4cun sih1r yang ada di tubuh seseorang.

Amalkan minum air kelapa seminggu 2 kali. Insya Allah jika dijadikan amalan r4cun santet/sih1r tidak akan memberikan kesan sampingan pada tubuh seperti k4nser, ketumbuhan atau sak1t kron1k yang lain.

Ini hanya sebagai salah satu ikhtiar bagi merawat segala penyak1t yg ada didalam tubuh badan kita. Jaga itikad kita, kerana kebergantungan kita hanya pada Allah swt.

Sesungguhnya Allah yang menyembuhkan segala jenis penyakit. Semoga Allah memberi ketabahan dan kesembuhan kepada Nia dan keluarga.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU