Connect with us

INFO

JDT Platform Terbaik Untuk ‘Ubi Muda’ Julang Trofi, Fasiliti Sama bagus dengan kelab utama Jepun!

Avatar of nuraimialyaa

Published

on

photo 2022 10 01 22 58 19

“Menjadi juara, mendakap piala dan mempunyai rekod aksi di pentas tertinggi adalah impian semua pemain bola sepak.

Peluang mewakili JDT juga membuka peluang kepada pemain muda untuk merasai sendiri erti bola sepak profesional seperti yang diterapkan di peringkat antarabangsa.

Bermula dengan penyediaan fasiliti canggih, layanan dan pembawaan diri yang diterapkan dalam pasukan pasti akan mematangkan pemain muda agar lebih bersedia untuk mengharungi karier pada masa akan datang.

JDT Platform Terbaik Untuk ‘Ubi Muda’ Julang Trofi

Stadium Sultan Ibrahim

Tidak hairanlah jika bekas pemain kebangsaan Jepun yang juga pemain import Kelantan United, Masashi Motoyama menghamburkan pujian kepada pengurusan JDT terutamanya dalam aspek fasiliti.

“JDT… ada tempat latihan tertutup dan fasiliti mereka sama bagus dengan kelab utama di Liga Jepun.

“Pasukan lain, mereka hanya setara saja. Kami (Kelantan United) berlatih di stadium, venue sama yang kami guna untuk perlawanan gelanggang sendiri,” katanya ketika dipetik menerusi sesi temubual di akaun YouTube J.LEAGUE International.

photo 2022 10 01 22 58 19

Sementara itu, JDT yang makin menghampiri kejuaraan Liga Super buat kali kelapan berturut-turut juga bakal menjadi kelab yang boleh menawarkan ‘kejuaraan awal’ buat pemain muda.

Secara matematiknya, JDT hanya dipisahkan lima mata untuk mengesahkan kejuaraan secara rasmi musim ini.

Pemain seperti Arif Aiman Mohd Hanapi, 19, dan Muhd Ramadhan Saifullah Usman, 20, antara paling menonjol sekali gus menjadi bukti JDT mampu menawarkan kejuaraan buat pemain muda seawal mungkin.

1256288

“Menjadi juara, mendakap piala dan mempunyai rekod aksi di pentas tertinggi adalah impian semua pemain bola sepak.

“Dalam usia semuda itu, pemain ini (Arif dan Muhd Ramadhan) telah menjulang kejuaraan Liga Super Malaysia, dua Piala Sumbangsih dan satu Piala Malaysia,” kata kelab itu yang dipetik menerusi laman sosial Facebook Johor Southern Tigers.

Sumber:Mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU