Connect with us

Kisah

Hilang Pekerjaan, Gadis pemegang Ijazah Tak Malu Kerja Kutlp S4mpah

Avatar of nuraimialyaa

Published

on

photo 2022 07 27 16 48 54

Trend kehilangan pekerjaan di negara Malaysia dijangka bakal meningkat daripada 50 peratus kepada 200 peratus sepanjang tahun ini. Hal ini terjadi ekoran banyak premls perniagaan dan syarikat gulung tikar aklbat k3san dari w4bak pandemlk C0VlD-19.

Begitu juga dengan seorang gadis kehilangan pekerjaan sebagai pereka tudung kini mulai bekerja sendiri dengan menawarkan khidmat mengangkat s4mpah dari rumah ke rumah.

Buang Rasa Malu Demi Mencari Rezeki Yang Halal

w1 1

Gadis cantik yang dikenali sebagai Wan Nur Elisa Adreena Wan Jusoh berkata, dia tidak malu demi mencari rezeki yang halal walaupun memiliki Ijazah Sarjana Muda dalam bidang seni bina.

Malah, khidmat yang ditawarkannya hanyalah dengan bayaran RM 1 sahaja khusus buat penduduk di Apartmen Cempaka Sari, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi.

Hasil Inspirasi Dari Rakan Sendiri

w 1

Menurut gadis berusia 24 tahun ini, dia menawarkan khidmat angkat sampah secara sambilan hasil inspirasi rakannya yang menjual tepung pelita sambil infak ketika bulan Ramadan.

Masih lagi mencari perkerjaan lain, gadis ini mengambil kesempatan dengan dengan menawarkan khidmat mengutip sampah secara sambilan dari rumah ke rumah untuk meringankan beban orang lain dengan bayaran tidak membebankan.Pelanggan hanya perlu mengirimkan pesanan di WhatApp bersertakan maklumat kediaman yang dihuni untuk menggunakan perkhidmatannya.

Gadis pemegang Ijazah Tak Malu Kerja Kutlp S4mpah

photo 2022 07 27 16 48 54 1

“Bagi saya khidmat angkat smpah berkenaan bukan untuk mencari duit semata-mata, tetapi sebagai usaha bersedekah dengan cara berbeza.” Jelas gadis cek4l ini.

Sumber: Harian Metro/Detik Kini Viral

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU