Connect with us

Kisah

Eksperimen Aneh Oleh Bekas Pekerja NASA! Bolehkah Kita Menyeru Ikan Jerung Dengan Setitik Darah Manusia?

Published

on

Mark Rober merupakan seorang YouTuber yang terkenal sebagai bekas pekerja NASA.Mark Rober bekerja sebagai seorang jurutera di NASA selama sembilan tahun.

Semasa berada di NASA, dia berkerja selama tujuh tahun di makmal Jet Propulsion untuk menghantar probes ke planet Marikh. Dia juga pernah bekerja di Apple selama empat tahun. Apa agaknya yang akan berlaku apabila seorang genius seperti Mark menceburi YouTube?

Eksperimen Aneh Oleh Bekas Pekerja NASA

Sebenarnya, Mark Rober telah memulakan channel YouTube-nya yang kini mempunyai 22.1 juta pengikut. Dia mempunyai pelbagai kandungan termasuk eksperimen letupan ubat gigi, berenang dalam jello, senapang Nerf terbesar di dunia dan banyak lagi.

Untuk menjalankan eksperimen ini, Mark terlebih dahulu menguji pelbagai jenis cecair; minyak ikan, urin, air laut dan darah lembu untuk mendapatkan reaksi ikan jerung terhadap setiap cecair. Keputusan menunjukkan ikan jerung paling responsif terhadap darah. Kemudian, beberapa titisan darah manusia dititikan ke dalam laut untuk eksperimen utama.

Namun, tiada ikan jerung muncul semasa eksperimen itu. Setitis darah manusia tidak mencukupi untuk mengumpan jerung dalam radius satu batu.

Sumber:You Text

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!