Connect with us

Kisah

[Video] Atlet kebanggaan negara dengan sifat terpuji, tindakan spontan yang pantas menutup aur4t kep4la pihak lawan dipuji netizen dalam dan luar negara…

Avatar of majalahilmu

Published

on

Video Atlet kebanggaan negara dengan sifat terpuji tindakan spontan yang pantas menutup aur4t kep4la pihak lawan dipuji netizen dalam dan luar negara...

[Video] Atlet kebanggaan negara dengan sifat terpuji, tindakan spontan yang pantas menutup aur4t kep4la pihak lawan dipuji netizen dalam dan luar negara…

Tindak4n pantas atlet silat negara, Siti Shazwana Ajak menutup rambut lawannya dari Indonesia Selly Andriani sewaktu berlawan meraih pujian wargamaya.

Menerusi platform TikTok, tular video sewaktu momen tersebut yang dik0ngsikan oleh seorang pengguna yang dikenali sebagai @_alice_harun_shim.

1 4 300x158 1

Setipa atlet yang mengharungi perlawanan dalam setiap acara sudah semestinya menginginkan kemenangan apatah lagi apabila ianya di pertandingkan dipentas antarabangsa namun, sekiranya melibatkan hal hukum hakam agama ianya tidak boleh dipandang ringan dan itulah semangat yang telah dipertunjukkan atlet silat kebangsaan negara yang dengan pantas melindungi aurat pihak lawan apabila ianya terbuka secara tidak sengaja semasa perlawanan berlangsung. Sikap atlet tersebut telah berjaya meraih pujian dari warga netizen yang melihat perlawanan tersebut. Syabas dan tahniah diucapkan kepada atlet tersebut.

2 3 300x165 1

Siti bergegas bangun bagi melindungi kepala Selly dan membolehkan pesilat tersebut membetulkan semula tudung yang dipakai sebelum kembali meneruskan perlawanan.

Menerusi perk0ngsian tersebut, pesilat Malaysia berent4p dengan pesilat Indonesia dalam kategori wanita dan sewaktu terj4tuh, dia tertarik tudung pihak lawan.

Video:

Tanpa mengira kalah atau menang, dia tetap menjaga apa yang perlu ditutup disamping mempamerkan semangat kesukanan yang tinggi.

Sementara itu di ruangan komen, tindakan Siti dihujani dengan pujian daripada kedua-kedua belah negara.

Perlawanan tersebut menyaksikan Malaysia menang dan layak ke peringkat seterusnya setelah mengalahkan Selly Adriani dalam kelas E (65-70kg).

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah menerima hampir 700,000 tontonan daripada warga TikTok.

Sumber: gempak via online diari viral

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

MAJALAH ILMU